År 2017 bestod Recommended by av Tove och Mattias samt en massa tankar och idéer. Sen dess har vi vuxit långsamt, organistiskt och hållbart främst genom rekommendationer. Nu är det dags att vi tar ett steg tillbaka och tittar på hur teamet på Recommended by ser ut, samt göra medvetna val för att få ett diversifierat företag.

Historiskt har vi arbetat mycket med Diversity recruitment hos våra kunder, som ofta har en majoritet av manliga kollegor. Vi håller föreläsningar, hjälper till operativt och strategiskt, skriver på vår hemsida samt har publicerat en film som kort beskriver hur man kan göra för att få ett mer diversifierat team. (https://rcmnd.by/diversity_recruitment)

Det vi lär ut är att ju tidigare man är medveten om hur teamet ser ut, desto bättre är det. Det är lättare att förändra procenten kvinnor när man är tio anställda än när man är 100. Men som alltid, även om det är bra att vara medveten om problematiken, är det ännu bättre att göra något åt den.

Nu är det vår tur att göra som vi lär och agera enligt våra kunskaper. Att ta ett beslut, och arbeta på ett annat sätt med rekryteringen för att få ett annat resultat. För att skapa ett mer diversifierat team.

Nästa kollega vi anställer kommer INTE att vara lik oss, utan måste på flera sätt skilja sig från majoriteten på Recommended by. Vi kommer därmed inte kunna anställa många av de kompetenta kandidater vi får rekommenderade eller som söker sig till oss. Vi kommer behöva be dem vänta och istället göra gedigen search. Vi kommer kanske behöva leta, lägga tid, vänta och kämpa för att hitta en ny kollega som kvalificerar in på dessa kriterier, att inte vara som oss, men självklart utan att vi gör några som helst avkall på dennes kompetens.

Det är som det ska vara, det ska värka lite att utvecklas, och man måste kämpa för att få förändring. Vi vet dock att det är precis vad vi måste göra. För att få ett annat resultat måste vi göra på ett annat sätt. Med ett diversifierat team kommer även oerhört mycket fördelar att det är värt att lägga ner tiden det tar att skapa det.

Och om vi ska påminna:

  • Diversity – När du bjuder in alla till festen
  • Inclusion – När du frågar om alla vill vara med och dansa
  • Belonging – När du får alla att känna sig hemma
Share This