Sedan starten av Recommended by har vi varit väldigt övertygade om att träning och rörelse är viktigt för att bibehålla stark, glad och engagerad personal.  

En studie från Stockholms Universitet, visar att det är möjligt att använda arbetstid för motion eller andra hälsofrämjande åtgärder och fortfarande uppnå samma eller högre produktionsnivåer. Samma produktionsnivåer med färre arbetstimmar betyder ökad produktivitet, samtidigt som individer dra nytta av bättre hälsa till följd av den fysiska aktiviteten. 

Samtidigt vet vi att trots att vi erbjuder våra medarbetare ett bra friskvårdsbidrag, 2018 höjde vi till maxbeloppet som skatteverket tillåter (5000 kr) alternativt ett SATS kort som gäller i hela Stockholm, finns inte alltid tiden för motion. Vi är aktiva i föreningar, politiken och har barn att se efter och ibland räcker helt enkelt inte tiden till för att åka och klättra eller gå till gymmet.  

För att underlätta att hitta tid till motion och träning införde vi från och med i år (2019) en timme betald friskvård i veckan för samtliga i Recommended by. Det innebär att vi arbetar 39 timmar, och rör på oss 1 timme.

Vad säger en PT?

Vi tog ett snack med PTn och franchisetagaren Åsa Hornhammar som driver Itrim Södermalm om varför friskvårdsbidrag och friskvårdstimme är så viktigt

Friskvårdtimme är en investering som ger piggare och friskare medarbetare. Det finns flera studier som visar på hur företag som har infört friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, samt lyckats få sina medarbetare att utnyttja det, minskar sina sjukskrivningar eftersom att en stark och välmående kropp har ett bättre immunförsvar.  Träning gör människor kort och gott friskare, gladare och piggare. MEN! Det är viktigt att komma ihåg att det inte nödvändigtvis behöver vara 1 mil i löpspåret eller ett bodypump-pass på gymmet, bara en 30 minuters promenad per dag minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.  Sänk ribban till en nivå som passar just dig, det viktigaste är att det blir av. 

 

Bild lånad från www.itrim.se 

Detta är bara de första stegen i vårt arbete med att uppmuntra våra medarbetare att röra på sig och vi kommer fortsätta att ha det som fokus i framtiden. Så kom ihåg, trots att vi fakturerar en timme mindre i veckan, så är vi alltså produktivare!

Share This