Mina tankar efter en fullspäckad konferens med fantastiska talare från hela världen.

 

Diversity – När du bjuder in alla till festen

Inclusion – När du frågar om alla vill vara med och dansa

Belonging – När du får alla att känna sig hemma

 

Jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen har idag blivit något i stort sett alla företag jobbar med på ett eller annat vis, men när har vi egentligen uppnått våra mål? Ska vi nöja oss när vi uppnått en jämn könsfördelning, men där alla har samma bakgrund och är i samma åldersgrupp? Anpassar vi våra arbetssätt efter våra anställda så att alla känner tillhörighet eller ska vi förvänta oss att våra anställda anpassar sig efter den kultur som finns och sedan klappa oss på axeln för att siffrorna visar grönt ljus för jämställdhet?

2020 är snart här, och det är dags att vi tar ansvar för helheten nu!

HR the real deal Summit var en dag fullspäckad av inspiration från företag som gör saker för att dra sitt strå till stacken. Parks & Resorts Scandinavia använder sina restaurangkök under vinterhalvåret för att utbilda nyanlända svenskar till kockar och anställer sedan kockarna till öppningen av parkerna på våren. Volkswagen har infört ett ”omvänt” mentorskapsprogram där unga kvinnor på företaget är mentorer till manliga chefer i syfte att skapa en mer inkluderande kultur i en mansdominerad bransch. Sofia öppnar upp sitt vardagsrum för en fika med nyanlända svenskar och hennes kontakter på arbetsmarknaden. Vad kan du göra för skillnad?

Efter konferensen går jag hem med massa nya tankar och perspektiv. Jag inser att jag stirrat mig blind på siffror och statistik, istället för att verkligen lyssna på de människor frågan berör. En tanke som slår mig är att jag har förmånen att som konsult på Recommended By kunna påverka fler företag att skapa en kultur där alla känner sig hemma. Med allt ifrån att skriva jobbannonser som lockar olika bakgrunder och perspektiv, till att få flera att känna sig inkluderade och lika mycket värda på sin arbetsplats.

Vill du veta mer om hur du kan öka mångfalden och bygga en kultur som inkluderar alla? Recommended by erbjuder konsulter och workshops inom HR och Talent Acquisition, kontakta mig på petra.stenqvist@recommendedby.se så berättar jag mer!

Share This