Som ett nystartat bolag finns det inte mycket tid över till annat än att arbeta med våra kunder och lägga grunden för att kunna utveckla Recommended by framåt. Men ibland kommer det inbjudningar som både passar bra i tiden och upplevs som för viktiga för att tacka nej till.

En sådan inbjudan, inom kategorin Corporate Social Responsibility (CSR), kom från en av våra kunder som är med i projektet Talent Without Borders. Projektet är ett 8 veckor långt program för att hjälpa nyanlända i Sverige, med en teknisk bakgrund, att komma in på den svenska arbetsmarknaden. Programmet bedrivs helt ideellt och det vi ombads hjälpa till med var ”soft skill”-spåret där deltagarna ska få kunskap inom CV skrivning, att tänka på vid intervju, HR frågor etc.

Eftersom att vår VD, Tove, just nu hjälper en av våra kunder med just rekrytering var det inget problem att hitta kompetensen för att hålla föreläsningen, den enda utmaningen var att hitta tid för att få ihop en bra agenda och slides med relevant innehåll för en 2 timmar lång föreläsning. Som ni kan se på bilden nedan gick den delen av arbetet så fort att det smög sig in en och annan felstavning.

Föreläsningen gav deltagarna i projektet en insikt i hur en vanlig rekryteringsprocess fungerar i Sverige, vad som är viktigt att tänka på och många tips och trix när det kommer till att skriva CV, gå på intervjuer, ta sig igenom processen och att skriva på för en anställning. Föreläsningen blev mycket lyckad med ett stort intresse hos deltagarna.

Ibland är det skönt, och nödvändigt, att ta en paus i det konstanta arbetet med kunder och bolag för att hjälpa andra att få en möjlighet att hitta rätt i ett nytt land med obekanta utmaningar.

Share This