- Därför certar Recommended by våra konsulter i Agil HR!

I två dagar går alla våra konsulter en certifieringskurs i Business Agility Talent – eller Agil HR som det heter i folkmun. Som konsulter har vi på Recommended by ett enormt viktigt uppdrag att inte bara “lösa problem” utan att vidareutbilda och lyfta de organisationer vi hjälper, att hjälpa organisationer och team öka effektivitet och lärande. I två dagar lär vi oss nu att bättre identifiera strukturer som inte optimerar flöden, och hur vi genom ett agilt mindset kan förändra synen på ledarskap och motivation.

På Recommended by kallar vi oss lite slarvigt för HR-konsulter, vi är snarare i traditionell mening organisationskonsulter, eller managementkonsulter för att använda ett vanligare begrepp. Det är centralt för oss, och vi drivs av, att HR ska vara en strategisk och “trustworthy” partner. Vi på Recommended by tror att HR behöver axla en ny roll i organisationer, där fokus flyttas från resultat- och projektstyrning till hållbarhet och business agility, med människan i fokus (läs mer här).

Varför pratar vi om Agil HR? Recommended bys kunder verkar i komplexa miljöer på en snabbrörlig marknad där du antingen anpassar dig eller riskerar att utkonkurreras och agil HR möjliggör en hållbar tillväxt, samtidigt som det är ett mindset som fokuserar på att öka värdeskapande aktiviteter. Recommended bys konsulter är vana att jobba mot ledningsgrupper och personalchefer i transaktionsintensiva och resultatfokuserade bolag, och vi vill hjälpa den traditionella HR-organisation möjliggöra lärande organisationer med människan i fokus.

Nedan listar vi några praktiska steg du som personalchef eller HR-specialist kan införa i ditt team:

 

  • Agila arbetssätt med sprintplanning, standups och retrospective
  • Tydligt kundfokus – lär känna dina stakeholders, delta i andra teams standups, intervjua kollegor vid kaffemaskinen.
  • Snabba feedback-loopar – involvera dina stakeholders i ditt arbete och jobba i iterativa processer, dvs skapa värde genom att tänka “princip” istället för “policy”.
  • Tvärfunktionella HR-team med specialister och generalister (känns det självklart? Levla upp till T-shaped HR-teams)
  • Scrum för HR-projekt t ex omorganisation
  • Kanban för HR-flöden t ex rekrytering
  • Lean för transaktionsflöden, t ex lön
  • Fullständig transparens! Du är en viktig kulturbärare, bidra till en trygg arbetsmiljö genom att våga vara fullständigt transparent
  • Höj lägstanivån – fokusera på medarbetare som stöttar dina principer, sprid positiva exempel och arbeta successivt bort oönskat beteende och strukturer som inte bidrar till organisationens vision.

 

Vilket bolag vill vi själva vara?

Följ Recommended bys egen tillväxtresa här på bloggen! Och vill du veta hur Recommended by kan hjälpa er att optimera värdeströmmar och bli den bästa versionen av er själva – kontakta Charlie Bjurström på charlie@recommendedby.se eller 076-002 49 44.

Share This